pondělí 11. srpna 2014

Rybízové mámení II. - Rybízový likér

     Protože rybízu bylo opravdu hodně, přišel na řadu i tento likér. Místo červeného rybízu můžete použít jakékoli jiné vhodné ovoce.

Suroviny:
  • 1 kg červeného rybízu
  • 750 g cukru krystal
  • skořicový cukr
  • 0,5 vodky
    Cukru by mohlo přijít méně (i ve většině receptů se asi uvádí nižší množství), mě však přijde rybíz velmi kyselý.

    Rybíz nasypeme do sklenic se širším hrdlem (mě takové množství vystačilo na 3 skoro plné "sklenice"). Přisypeme cukr, skořicový cukr a zalijeme vodkou. Pořádně protřepeme (ideálně opakujeme dokud se nerozpustí cukr). 

Postavíme na okno na slunce a necháme 6 týdnů, poté scedíme do lahví a máme likér i dobré ovoce :) :) :). 

Žádné komentáře:

Okomentovat