![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDaKwiXA2_r7onJwd1ULWd16ocE6RG_u3tztg1YKd82eMUrN3_9r704KtywgiIsBLOJZIj6ZAD9CBuzyidM10mMhXGuF1oBzTEs351dvmaf-q0xGC2d2jUipKc8h_brgli12bSVNiHYFc/s1600/B1.jpg)
Protože rybízu bylo opravdu hodně, přišel na řadu i tento likér. Místo červeného rybízu můžete použít jakékoli jiné vhodné ovoce.
Suroviny:
- 1 kg červeného rybízu
- 750 g cukru krystal
- skořicový cukr
- 0,5 vodky
Cukru by mohlo přijít méně (i ve většině receptů se asi uvádí nižší množství), mě však přijde rybíz velmi kyselý.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi75_f2CS5bLccODIG259MMi6VdBc1cLlHxfiu9lLBJpJM6T1_hfMQO7pi7HLEuBQ9ZNDwRRvYqrErnNJXo00Bz1WJqkVkeUNDId_d_IP9O99pxbODQyGf11OD1K8gjbbrP31Sl-UOdIz4/s1600/B3.jpg)
Rybíz nasypeme do sklenic se širším hrdlem (mě takové množství vystačilo na 3 skoro plné "sklenice"). Přisypeme cukr, skořicový cukr a zalijeme vodkou. Pořádně protřepeme (ideálně opakujeme dokud se nerozpustí cukr).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxu8_GhBpXUvffweN6vZ47LPfe6mirzPd66g6xBaDnXBettC6Iwoxj3VqEGtS2Vw0hY38ZlHm5Ul5OkZcD-lXrnM7_EJnUZPDgNnsk8s7qGXtL_R3iWoSQCB8shVSEAzMqhMKDVRPldzs/s1600/B2.jpg)
Postavíme na okno na slunce a necháme 6 týdnů, poté scedíme do lahví a máme likér i dobré ovoce :) :) :).
Žádné komentáře:
Okomentovat