- 1 kg červeného rybízu
- 650 g cukru krystal
- 2 lžíce kyseliny citronové (nebo šťáva z menšího citronu)
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- 2 hřebíčky
- rum
Hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři a všechny suroviny smícháme v silnostěném hrnci. Pomalu přivedeme k varu a vaříme asi 10-15 minut, než směs ztmavne. Po dobu varu odebíráme z vrchu pěnu.
Uvařenou směs plníme do předem řádně vymytých skleniček. Navrch dáme lžíci rumu, zašroubujeme a překlopíme dnem vzhůru asi na 10 min. Poté obrátíme zpět a nemusíme již sterilovat.
Z tohoto množství mi vyšlo 5 menších skleniček (asi též od brusinek nebo sušených rajčat) a 3 "solo" mini skleničky :).
Žádné komentáře:
Okomentovat